Werken bij Emmaus

Activists of Change

Ben je op zoek naar een zinvolle plek om te re-integreren, zoek je dagbesteding of een
goede plek om je taakstraf uit te voeren, ook dan hebben wij plaats voor je. Meld je aan
voor een intake. We gaan met jou en je begeleider op zoek naar een zinvolle plek en
kijken wat je daarin nodig hebt. Wij zijn HKZ gecertificeerd en hebben het BKN keurmerk!

Over Emmaus Domstad

Activists of change

Emmaus Domstad, gelegen in Utrecht, is een onderdeel van de bredere Emmaus-beweging die is ontstaan uit het initiatief van Abbé Pierre in Frankrijk in 1949.

Vacatures bij Emmaus Domstad.

Zonder vrijwilligers zijn wij nergens! Enthousiaste mensen die ons werk een warm hart toedragen, mensen die een zinvolle dagbesteding zoeken of mensen die een steentje willen bijdragen aan de circulaire economie; Kom ons helpen!

Wij hebben altijd mensen nodig; mensen in de winkel, mensen om spullen te sorteren en te prijzen, chauffeurs, we hebben je nodig! Bij Emmaus Domstda ben je niet zomaar een vrijwilliger. Je helpt mee aan onze missie om dak -en thuislozen weer een kans te geven in de maatschappij. We vragen je om minimaal twee dagdelen per week beschikbaar te zijn. (wil je graag bij ons werken maar lukt twee dagdelen niet, dan is dat bespreekbaar). Op je werkdag krijg je een lunch aangeboden en na een inwerkperiode, shop je met korting in onze winkel.

Ben je op zoek naar zinvol vrijwilligerswerk in een leuke dynamische omgeving met een gezellig team, neem dan contact met ons op.

Re-integratie, dagbesteding

Ben je op zoek naar een zinvolle plek om te re-integreren, zoek je dagbesteding of een goed plek voor het om je taakstraf uit te voeren, ook dan hebben wij plaats voor je. Meld je aan voor een intake. We gaan met jou en je begeleider op zoek naar een zinvolle plek en kijken wat je daarin nodig hebt. Wij zijn HKZ gecertificeerd en dragen het BKN keurmerk!

Chauffeur – Vrijwilliger

Voor het ophalen van goederen, met onze bakwagen, zijn wij met spoed opzoek naar een chauffeur met rijbewijs B.

Samen met een bijrijder zul je op route gaan in Utrecht en bij mensen thuis spullen ophalen, keuren en vervoeren naar de vestiging.

Werktijden: Tussen dinsdag en zaterdag van 9:00 tot 17:00.

Beschikbaarheid: 2 dagdelen per week.

Locatie vacature: Parkwijk.

Heb jij 3 dagdelen per week tijd en lijkt deze vacature je wat? Meld je dan snel aan via Dit formulier.

Sorteren/ Prijzen – Vrijwilliger

Sorteer in een team de aangeleverde spullen, kleding, boeken en prijs deze voor de winkelteams.

Je kunt hierbij aangeven of uitvinden waar je voorkeur ligt!

Werktijden: Tussen maandag en zaterdag van 9:00 tot 17:00.

Beschikbaarheid: 2 dagdelen per week.

Locatie vacature: Parkwijk, Overvecht en Lombok.

Heb jij minimaal 2 dagdelen per week tijd en lijkt deze vacature je wat? Meld je dan snel aan via het contactformulier van de betreffende vestiging, rechtsboven in het menu.

Winkelmedewerker – vrijwilliger

Ben jij klantvriendelijk of juist creatief? Als winkelmedewerker kun je bijvoorbeeld werken aan de inrichting en vullen van de winkel, als aanspreekpunt voor klanten of als kassamedewerker. Je functie kan in overleg ingevuld worden.

Werktijden: Tussen maandag en zaterdag van 9:00 tot 17:00.

Beschikbaarheid: 2 dagdelen per week.

Locatie vacature: Parkwijk, Overvecht en Lombok.

Heb jij minimaal 2 dagdelen per week tijd en lijkt deze vacature je wat? Meld je dan snel aan via het contactformulier van de betreffende vestiging, rechtsboven in het menu.

Boeken sorteren/ prijzen – vrijwilliger

Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger met hart voor boeken die wil helpen met het sorteren en prijzen ervan, die oog heeft voor bijzondere boeken en ze kan aanbieden op Boekwinkeltjes.nl

Locatie: Lombok

Werktijden in overleg. Lombok is open op dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag tussen 09.00 en 17.00

Heb jij minimaal een dagdeel tijd in de week en lijkt deze vacature je wat, vul dan het contactformulier in van de betreffende vestiging of bel met deze vestiging

Coach/begeleider woonhuis – Vrijwilliger

Wij zijn een woon-werkgemeenschap en vangen mensen op die geen thuis hebben. Zij wonen bij ons en werken mee in onze kringloopwinkels.

Wij zoeken iemand die met hen in gesprek wil gaan om te zien hoe het met hen gaat en om te helpen bij de volgende stap.

Werktijden: Tussen maandag en zaterdag van 9:00 tot 17:00, of in de avonduren.

Locatie vacature: Parkwijk.

Lijkt deze vacature je wat? Meld je dan snel aan via het contactformulier van de betreffende vestiging, rechtsboven in het menu.

Woon-coördinator

Wie zijn wij

Wij zijn een woon en werkgemeenschap! Stichting Emmaus Domstad, een zelfstandige stichting die deel uit maakt van de Nederlandse en internationale Emmaus familie.

Wij bieden een woon- en werkplek voor wie dak- en/of thuisloos is. Sommigen komen uit een moeilijke situatie, anderen hebben uit idealisme gekozen voor een leven bij Emmaus. De bewoners werken mee in ons kringloopbedrijf dat voor de woongemeenschap de bron van inkomsten is. Wij hebben in Utrecht drie prachtige kringloopwinkels.

 

Wij zoeken

Voor onze woongroep zijn wij op zoek naar een woon-coördinator. Iemand die het reilen en zeilen regelt voor de bewoners, hen waar nodig begeleidt en adviseert, weer op weg naar zelfstandigheid en een eigen woonplek. Tevens ben je verantwoordelijk voor roosters en financiën van de woongroep en voor het functioneren van de groep als geheel.

Spreekt dit aan? Heb je een HBO werk- en denkniveau, ervaring in het begeleiden en coachen van mensen? Kun je goed organiseren, regelen en aansturen en vooral; heb je ervaring met het leven, schrijf ons dan een brief of bel ons!

 

Overige informatie

Wij zijn een ideële organisatie en zijn voor het financieren van onze woon-en werkgemeenschap volledig afhankelijk van de opbrengsten uit onze kringloopwinkels. Derhalve kunnen wij niet meer betalen dan 130% van het minimumloon voor deze functie.

Wij zoeken iemand voor 24 tot 32 uur per week. Inwonen behoort tot de mogelijkheden.

 

Contactinformatie

Mail je brief en CV naar Emmaus Domstad, t.a.v. Bram de Korte bramdekorte@emmausdomstad.nl

Bel voor informatie en vragen met Bram de Korte: 06 51 176 112. www.emmausdomstad.nl

Stage bij Emmaus Domstad.

Wij zijn een erkend leerbedrijf voor diverse MBO-opleidingen. Voor het lopen van een stage, of meer informatie daarover, kun je contact opnemen via dit formulier. In een persoonlijk gesprek nemen we de mogelijkheden met je door.

Via de Stagemarkt vind je de stageplekken die Emmaus Domstad op dit moment aanbiedt.

Ook voor het doen van een maatschappelijke stage kun je terecht bij Emmaus. Neem daarvoor contact via dit contactformulier.